Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lans koopt 44 ha grond in Dinteloord

Het tomatenbedrijf Lans heeft 44 hectare tuinbouwgrond gekocht in het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland te Dinteloord. Dit is het vijfde bedrijf dat zich vestigt in het gebied. Lans wil op deze locatie haar productie van diverse soorten tomaten verder uitbreiden.

In het tuinbouwgebied zal Lans 35 ha kas gaan bouwen, in 4 fasen van 8,5 ha. Eind volgend jaar gaat de eerste spade de grond in. Nieuw Prinsenland gaat werken aan de beschikbaarheid van restwarmte en CO2, hetgeen voor Lans naar eigen zeggen een belangrijke voorwaarde was om zich er te vestigen.Lans heeft reeds een vijftal productielocaties, zowel in het Westland als in het Zeeuwse Rilland. Totaal heeft het bedrijf een oppervlakte van 52 hectare glas in productie en zal dit nu op termijn kunnen uitbreiden naar ca. 87 hectare.

De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) is erg blij dat het bedrijf Lans zich vestigt in dit duurzaam glastuinbouwgebied. Dit geeft vertrouwen voor het verder kunnen uitbouwen van Nieuw Prinsenland tot een innovatief tuinbouwcluster in Nederland. In het gebied zijn reeds gevestigd: RedStar, Jan van Marrewijk, Auberginekwekerij De Jong en Rijk Zwaan. Circa 60 % van het areaal van de 260 hectare uitgeefbaar is nu verkocht.

Lans was in het verleden pionier op het gebied van belichte teelt en het gebruik van WKK's. Lans zoekt altijd naar vernieuwing en ziet daar in Nieuw Prinsenland volop kansen voor. Dat is de belangrijkste overweging geweest om zich te vestigen op Nieuw Prinsenland, waar reeds een duurzaam gietwatersysteem en spuiwaterzuivering operationeel is.

Met restwarmte van de suikerfabriek en op termijn warmte en CO2 van industriegebied Moerdijk is duurzaam produceren op een groot areaal een stap dichterbij gekomen. De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij is een ontwikkelingsbedrijf van Provincie Noord-Brabant en ZLTO.

Voor meer informatie:
Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij
Hintham 156
5246 AK Rosmalen
Postbus 1496
5200 BM
's-Hertogenbosch
073-6891502
www.tombrabant.nl
www.nieuwprinsenland.nl

Lans
www.lans.nl
Publicatiedatum: