Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Venlo-kas van volledig aluminium

De Turkse kassenbouwer Varnet Glasshouse Systems brengt een volledig aluminium Venlo-kas uit. De fabrikant presenteerde deze week een demo-opstelling van de kas op de Growtech Eurasia beurs in Antalya.

Volgens Jozsef Nagy, verkoop- en exportmanager bij Varnet, is het gebruik van aluminium voor de basisstructuur van een glazen Venlo-kas een logische vervolgstap. "Het is het resultaat van onze toewijding aan duurzaamheid in het ontwerpen van constructies, machines en luchtvaart."

Van boven naar beneden tot de laatste schroef toe, is Varnet's All Aluminum kasontwerp, zoals de naam suggereert, volledig van aluminium. De kassenbouwer zegt dat hij deze oplossing al tientallen jaren bestudeert. "Wij hebben een speciale aluminiumlegering gevonden en ontwierpen onze eigen gepatenteerde profielen die voldoen aan de structurele eisen en treksterkte van de stalen onderdelen."



Aluminium word al tientallen jaren gebruikt voor kassen, bedekt met polyethyleen folie. Glazen kassen worden al gemaakt met aluminium daken, maar verder gebouwd met stalen stangen. Nagy legt uit dat het gebruik van aluminium stangen een aantal voordelen kan opleveren ten opzichte van stalen constructies. "Het materiaal gaat langer mee dan staal, behoeft geen onderhoud en is veel lichter. Dit maakt de productie gemakkelijker en kan de montage van een kasproject versnellen. Grote kasprojecten kunnen sneller worden voltooid. Daarnaast komt er meer licht de kas binnen door de reflecterende eigenschappen van aluminium."

Demo opstelling tijdens de Growtech Eurasia

De kassenbouwer heeft tot doel om de aluminium constructie beschikbaar te stellen tegen een prijs, die concurrerend is aan de huidige stalen dakconstructies. Tijdens de Growtech Eurasia beurs in Antalya deze week kunnen bezoekers de demo opstelling bekijken op de stand van Varnet.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om onze stand (4/230) te bezoeken.