Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ger Kingma, Hagé International:

"Spaanse tomaten krijgen overhand"

Tholen - In november zitten de Spaanse en Hollandse tomaten elkaar traditioneel wat in het vaarwater. "Momenteel krijgen de Spaanse tomaten de overhand en neemt de Hollandse aanvoer fors af. Dit is altijd een spannend moment. Ik verwacht dat vanaf volgende week de meeste retailklanten de switch zullen maken naar het Spaanse producten", vertelt Ger Kingma, verantwoordelijk voor de import van Spaanse tomaten bij Hagé International.



"Het weer is deze week erg slecht geweest in Almeria, gecombineerd met een afname van het Hollandse aanbod, is de verwachting is dat de prijzen behoorlijk zullen stijgen", vervolgt Ger. Volgens de inkoper is het aanbod Spaanse ronde tomaten en trostomaten erg stabiel, maar wordt Marokko een steeds grotere concurrent met de kleinere types als cherry- en cherrypruimtomaten. "Enkele jaren geleden waren dit luxe artikelen, nu zijn het commodity's."



"Wij zijn zelf erg selectief in de rassen die we importeren. We zijn een kwaliteitslijn ingeslagen, waarbij we alleen kwalitatief goede producten met smaak in huis halen. Daarom kiezen we er bewust voor bijvoorbeeld enkele cherrytomatenrassen niet te importeren. Product dat niet smaakt, verkoop je maar één keer", concludeert Ger. Hij ziet ook de biologische productie in Spanje fors toenemen. "Dit wordt gedreven uit vraag van Duitse retailers en daar proberen de tuinders in Almeria op in te spelen, maar persoonlijk denk ik dat de biohype in de media een beetje wordt opgeblazen en dat er meer over bio wordt gepraat, dan er werkelijk in bio wordt gedaan."



Voor meer informatie:
Ger Kingma
Hagé International
Tel: 0180-657702
G.Kingma@thegreenery.com
www.hage-international.nl