
Chefkok Michel snijdt de spruitjes van de stam. Foto Joost Rouwhorst
Chefkok Michel heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om spruiten te bereiden, de spruiten blijven tijdens de bereiding aan de stam. Dat is echt heerlijk, zei Joost Rouwhorst, manager coƶperatiezaken bij Corforta. Veel mensen houden niet van de spruitjesgeur en de bittere smaak.

Foto Joost Rouwhorst
Volgens de koks en de telers zijn deze negatieve ideeƫn over de spruitjes achterhaald. Door deze groenten anders te bereiden, stinkt het niet meer. Bovendien smaken spruiten niet meer bitter omdat deze smaak door kweektechnieken uit de groente verdwenen is. "Veel mensen denken dat spruitjes zoeter zijn nadat het heeft gevroren, maar dat is tegenwoordig met de nieuwe rassen niet meer zo", legt Jan nog uit.

Foto's Joost Rouwhorst
Voor meer informatie:

Nekkeveldweg 42
3896 LZ ZEEWOLDE
tel 036-5312457
www.gebroedersherbert.nl