Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Cuypers, LAVA:

"Belgische kasgroententelers niet ontevreden"

Tholen - Het kasgroentenseizoen loopt ten einde in Belgiƫ. De producties van verschillende groenten lopen terug en over het algemeen heerst er geen ontevreden stemming volgens Benny Cuypers van LAVA. "En dan denk ik met name aan de paprika-, komkommer- en auberginetelers. Deze producten hebben het namelijk aardig tot goed gedaan dit seizoen."

Komkommers

"Van komkommers is er steeds minder Belgisch product op de markt en zijn veel retailers overgeschakeld naar Spaans. Enkele weken geleden waren de prijzen de lucht in gegaan, dus heeft men besloten om over te schakelen. Dat hou je niet tegen en gebeurt elk jaar." De prijzen zijn nog redelijk. "Afhankelijk van de maat spreekt men nu over 20 tot 35 cent."



Aubergines
"Bij aubergines is het ongeveer hetzelfde verhaal als bij komkommers. Op den duur worden de binnenlandse 'te duur' naar de zin van de supermarkten en dan wordt er rigoureus besloten om over te stappen. Er zou dan ook te weinig product zijn in totaal om het binnenland te bevoorraden, dus dat moet ook gewoon gebeuren." Hij geeft aan dat de aubergines rond de 70 cent liggen momenteel. "Om een seizoen af te sluiten is dat niet echt een plezante prijs."

Courgettes
"Courgettes waren twee tot drie weken geleden nog zeer duur en het volume werd kleiner. Ook daar is de overstap gemaakt ondertussen. Het vollegrondsseizoen is bijna afgelopen en dan hebben we enkel nog serre-aanbod uit het binnenland."

Paprika
"Paprika's zijn nog twee tot drie weken op de markt als het gaat om de ietwat grotere exemplaren. Zo lang oktober nog loopt, is er nog wel voldoende product op de markt. De laatste weken is het op prijsgebied wat moeilijker. Het valt wat tegen nu we naar het einde lopen."

Tomaten
"Tomaten zijn nog wel even op de markt. Ze zijn nu enkele seizoenen al jaarrond verkrijgbaar en dat is ook te merken bij de retailers. De prijs is momenteel redelijk. Voor zowel los als tros wordt net boven de euro gegeven."

Voor meer informatie:
LAVA cvba
Leuvensesteenweg 130 A
3191 Boortmeerbeek
tel +32 (0)15 50 42 50
fax +32 (0)15 50 42 60
www.lava.be
lava@lava.be