Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: teelt paprika voor poeder 30% lager

De UPA-UCE Extremadura (coöperatie voor kleine telers) meldde tijdens de bijeenkomst op 13 oktober van de Agrarische Raad van de Regering van Extremadura dat de meeste verwerkingsbedrijven dit jaar werken met het standaardcontract voor de verkoop van gedroogde paprika voor omzetting in paprikapoeder met de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) Pimentón de la Vera. "Dit contract zorgt voor naleving van de agrofoodketenregelgeving in de hele sector, dus raden we ook de andere verwerkingsbedrijven aan het te gebruiken."

Verder zei José Cruz van UPA-UCE Extremadura over het seizoen dat hoewel het aantal hectare gewijd aan het gewas is gestegen (van 1167 hectare in 2015 naar 1282 in 2016), de productie dit jaar door ongunstige weersomstandigheden naar verwachting met ongeveer 30% zal dalen.

Verder wees Cruz ook op de consequent lage prijzen. "De prijzen zijn dezelfde als vorig jaar, ongeveer €3/kg, ver beneden de normale prijs." Volgens Cruz kregen telers 15 jaar geleden betere prijzen dan momenteel. "Als we willen dat de sector overleeft, kunnen we de telers niet failliet laten gaan."

Extremadura heeft 464 paprikatelers, 16 verwerkingsbedrijven en een oppervlakte van bijna 1300 hectare verdeeld over 64 gemeenten in het noordelijke Caceres.

Bron: UPA-UCE
Publicatiedatum: