Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Fresh Cut bij Enza Zaden Duitsland

Op vrijdag 9 september 2016 vond bij de Duitse afdeling van Enza Zaden in Dannstadt-Schauernheim de eerste 'Fresh Cut'-dag van het bedrijf plaats. De toenemende vraag van de klanten naar rassen die geschikt zijn voor de verwerking tot convenience-producten leverde het idee voor deze speciale manifestatie. Men wilde tevens een mogelijkheid scheppen voor telers, producenten, verwerkers en verkopers om elkaar te ontmoeten en informatie uit te wisselen over markttrends en informatie binnen de keten.



Gartenfrisch Jung (Jagsthausen), Premium Fresh Network (Möckmühl) en supermarktketen Rewe (Keulen) gaven met hun presentaties een interessante inzage in de actuele situatie in de productie, verwerking en handel en de trends die zich binnen deze gebieden aftekenen.


Gastgever Enza Zaden gaf een overzicht van de teelt op het gebied van Fresh Cut en de nieuwe teeltdoelen in dit segment. Aansluitend aan de presentaties konden de deelnemers aan de Fresh Cut-dag bij een praktijk georiënteerde rondleiding veel van de gepresenteerde rassen bekijken. Hierbij ontstonden levendige discussies waarbij de onderwerpen houdbaarheid, productiviteit en kwaliteit op de voorgrond stonden.


Publicatiedatum: