Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse retailer verkoopt 'snoskommers' uit de magische wereld van Roald Dahl

Op 13 september zou de Britse schrijver Roald Dahl zijn honderdste verjaardag hebben gevierd. Ter gelegenheid hiervan verkoopt retailer Morrison momenteel 'snoskommers' voor slechts €0,48 per stuk.

Fans van de Grote Vriendelijk Reus herinneren zich vast nog wel dat de zachtaardige kolos geen menseneter was. Hij hield zich in leven met snoskommers die hij wegspoelde met een glas fropskottel. De snoskommer leek wel wat op een gewone komkommer maar had wel wat eigenaardigheden. Sophie beschrijft ze in het boek als ongeveer half zo lang als een man met een bobbelige zwarte schil met witte strepen.

Morrisons snoskommers zien er wat appetijtelijker uit en smaken bovendien niet naar kikkervelletjes en rotte vis. Toch zal het de oplettende klant opgevallen zijn dat de komkommers langer, dikker en krommer zijn. De groente wordt geteeld in Nederland en heeft een dikkere, ruwere schil en is gemiddeld zo'n 40 cm lang.

"We brengen de magische wereld van Roald Dahl naar onze winkels met deze bobbelige, kromme komkommers en kinderen zullen er dol op zijn," vertelt Rebecca Burns, komkommerinkoper bij Morrisons. 

Deze week zal de speciale komkommer bij alle Morrisons winkels in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. Als het een succes is, dan overweegt de retailer de groente in zijn vaste assortiment op te nemen. Voor elke verkochte snoskommer zal een bijdrage gedoneerd worden aan de Roald Dahl Marvellous Children's Charity.
Publicatiedatum: