Paprikateler Arjan Bos gaat Dakar-rally rijden

Tholen - Normaal is Arjan Bos in de eerste weken van het jaar druk bezig met de jonge paprikaplanten in zijn 10 hectare grote kas in Bergschenhoek. Met een plantdatum in november zijn deze weken van groot belang. Komend seizoen zal het echter anders zijn. Dan mag zijn vader even bijspringen. Begin 2017 gaat Arjan Bos de Dakar-Rally rijden."Ik heb wel eens door de kas gereden", vertelt Arjan Bos. "Maar toen stonden er geen paprika's in. Tijdens de teeltwisseling. Toch even proberen, hè." Ondertussen duwt hij zijn crossmotor de kas in. Tijd voor een foto met de motor tussen de planten. Over vier maanden gaat de paprikatuinder uit Bergschenhoek namelijk op de motor de Dakar Rally racen.

Al 25 jaar zit Arjan Bos regelmatig op zijn motor en na verschillende races in binnen- en buitenland is hij dit jaar ingeloot voor deze ultieme tour. De tocht gaat door woestijnen, water, bergen en modder in Paraguay, Bolivia en Argentinië Na twaalf dagen rijden, verschijnt nog slechts de helft van de 130 deelnemers aan de finish. De rest valt af of valt uit elkaar. Wat iemand bezielt om aan zoiets mee te doen? "De kick. Het gevoel op de motor. Een mooiere tocht is er niet", vindt Bos, die zichzelf als doel heeft gesteld de race uit te rijden.

Eind december vliegt Bos naar Paraguay. De rest van dit jaar bestaat uit het zoeken naar sponsoren, paprika's telen en heel veel trainen. Krachttraining, maar ook veel duurtraining. "Op tv zie je een paar minuten van de race, maar je zit per dag 12 tot 14 uur op de motor", vertelt Bos. "Alleen al om van het kamp bij het parcours te komen, ben je kilometers onderweg. Dat alleen al is zwaar." En daar moet je een flinke conditie voor hebben. Ook rijdt Bos verschillende voorbereidende races. Deze zomer was hij nog in Abu Dhabi om daar kilometers door de woestijn te ploegen.Tuinbouw sponsort
Verder staat ook de zoektocht naar sponsoren op het programma, want de tweeweekse motortocht is een dure grap. Gelukkig voor Bos blijkt de tuinbouwsector enthousiast voor zijn drieste plan. Van der Waay Machinebouw, Verhagen Leiden, Alweco en Alfa Accountants & Adviseurs hebben zich al aangesloten als sponsor. Ook van de andere kant van de oceaan wordt hij gevolgd. Bos teelt ook paprika's in Canada en vanuit de Canadese tuinbouwsector willen Formflex Canada, St Davids Hydroponics en Westland Greenhouse Supplies de racende tuinder steunen. Maar voor meer sponsoren en voor een hoofdsponsor is nog ruimte vrij.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over sponsormogelijkheden? neem contact op via info@arjanbos.nl of kijk op www.arjanbos.nl

Volg Arjan de komende maanden via onze nieuwsbrieven of op Facebook, Twitter en Instagram.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


"Mooie uitdaging Arjan!! Je hebt er weer een sponsor bij! "Buitendijk Slaman"
Veel succes gewenst, Edwin Sol"
Buitendijk & Slaman BV, Bleiswijk - 2016/09/13 13:19:08.000


Heel veel succes met de voorbereidingen Arjan!
Van der Waay, Hazerswoude - 2016/09/13 12:06:54.000© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven