Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Engeland: "Poolse tomatenprijzen stabieler dan Nederlandse"

Na schommelende prijzen voor tomaten vanuit Nederland schakelde de Britse distributeur Sharrocks Fresh Produce (GT Group) over naar hoofdzakelijk Pools aanbod. Vijf weken verder en zo'n 100.000 kilo later, vertelt Daniel Thompson, algemeen directeur van de GT Group dat ze blij zijn met de beslissing en dat de Poolse tomaten het goed doen.

"Wij zijn dit jaar gestart met het importeren van Poolse tomaten. De kwaliteit is goed: de kleuring, grootte en smaak is goed en constant. Het meest gunstige aspect van de Poolse tomaten is dat de prijs niet dagelijks fluctueert zoals de Nederlandse. We kunnen wekelijks of maandelijks over de prijs onderhandelen en omdat we niet worden belast met de grillen van de Nederlandse veiling, hebben we ons eigen lot meer in eigen handen," zegt Daniel Thompson.

Hoewel het moeilijk is om een exact percentage te geven vanwege het fluctueren van de Nederlandse prijzen, schat het bedrijf dat de Poolse tomaten rond de 20% goedkoper zijn dan de Nederlandse.

De meest voorkomende variƫteit van Poolse tomaten is de Admiro in dozen van 6 kg. De meeste tomaten verkoopt Sharrocks los.



Binnenlandse tomaten zijn momenteel beschikbaar, maar door het gebrek aan aanbod is het noodzakelijk om Nederlandse en Poolse tomaten te importeren om het gat op te vullen.

"De hoeveelheid binnenlandse tomaten is beperkt. Je kunt niet gewoon bellen en zoveel bestellen als je wilt. De meeste lokale telers hebben hun tomaten al toegezegd aan supermarkten en zijn slechts in staat een of twee pallets per dag te leveren," zegt Thompson.

Met betrekking tot wat de Britse consumenten verwachten van tomaten, antwoordde Wilf Whittle van Sharrocks Fresh Produce: "Bij het kiezen van een tomaat hebben we gemerkt dat onze klanten zoeken naar consistentie in kleur en stevigheid. We hebben ook een aantal smaaktesten uitgevoerd en waren onder de indruk van de Poolse tomaten."

Voor meer informatie:
Wilf Whittle
Sharrocks Fresh Produce
Tel: +44 (0)1772 724444
Fax: +44 (0)1772 725151
Email: sales@sharrocks.com or
wilf@sharrocks.com
www.sharrocks.com
Publicatiedatum: