Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China gaat suikermais in Nigeria telen

Het Chinese Wuhan Longfecund Agricultural Development Company gaat een veevoederfabriek en maisplantage vestigen in de staat Cross River in Nigeria. Wuhan is de grootste maisproducent in China.

Wuhan-directeur, Yongsheng Cao, is blij met de samenwerking en heeft aangeven voor €7,2 miljoen te zullen investeren in het project. Gouverneur Ayade van Cross River legt uit dat hij de landbouw in zijn staat wil uitbreiden om een leidende positie te verkrijgen. "Naast de maisproductie voor veevoeder richten we ons met name op de productie van suikermais voor het vervaardigen van Gluck siroop," aldus de gouverneur.

Ayade legt uit dat zijn regio door de samenwerking met Wuhan de nieuwste kennis en technologieën binnenhaalt. Momenteel importeert de regio nog suikermais. Cross River beschikt over ruim 21.000 vierkante kilometer land. De inwoners hopen over zes maanden de eerste mais te kunnen oogsten.
Publicatiedatum: