Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse miljardair stapt in verticale teelt

Kimbal Musk was 10 jaar geleden medeoprichter van The Kitchen "om actief deel te nemen aan de 'puur' voedselrevolutie". Nu introduceert hij een nieuw bedrijf onder de paraplu van 'the Kitchen': Square Roots.

"Square Roots versnelt urban farming: het geeft duizenden nieuwe telers de mogelijkheid om mee te doen aan de 'puur' voedsel revolutie. Zo kunnen ze gezonde bedrijven opzetten."

"Square Roots creƫert campussen met geklimatiseerde ruimtes en verticale teelt op water midden in het hart van grote steden. Op deze campussen trainen we jonge ondernemers om niet genetisch gemodificeerd, vers, smakelijk en 'puur' voedsel jaarrond te telen en lokaal te verkopen. Wij coachen hen om vooruitziende bedrijven op te zetten zoals de Kitchen en versterken gemeenschappen door iedereen te voorzien van lokaal geteelde 'pure' voeding."

"Met behulp van beproefde technologieƫn als Freight Farms en ZipGrow worden de verticale teeltbedrijven letterlijk gebouwd binnenin vrachtcontainers. Ze stellen eigenlijk in staat om driedimensionaal te telen waardoor de jaarlijkse opbrengst van de telers gelijk is aan die van twee hectare landbouwgrond binnenin een vrachtcontainer met een oppervlakte van 0,003 hectare. Deze systemen verbruiken 80% minder water dan vollegrondsteelt. Dat is de mogelijkheid om veel 'puur' voedsel te telen in een kleine ruimte met behulp van weinig middelen.

Publicatiedatum: