Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste zoemgeluiden van aardwarmteboring Kwintsheul

Eerder deze maand vroegen de initiatiefnemers van aardwarmteproject Nature's Heat in Kwintsheul begrip voor een zoemend geluid dat als gevolg van de boringen in het Heulse kassengebied te horen was. Het gezoem hield heel wat Kwintsheulers uit hun slaap, zo blijkt uit enkele reacties onder het WOS-artikel:

"'t Is niet te doen 's nachts. Ik slaap met oordoppen en het raam dicht."

"Weet je hoe irritant een mug is als je wilt gaan slapen? Bijzonder dus en dit geluid lijkt absoluut niet op een grote mug, maar eerder op iemand die de hele nacht zijn kozijn aan het schuren is."

"Ondanks dat het voor een beter milieu is, mag men toch hopen dat dit project faalt. Moet er niet aan denken dat er in de toekomst op verschillende plekken tegelijk geboord wordt."

Het gezoem zou na enkele dagen verdwijnen, wanneer de gewenste diepte was bereikt, zo beloofde Nature's Heat.

Nu zijn de boorwerkzaamheden afgerond, maar toch kunnen inwoners van Kwintsheul weer te maken krijgen met bromtonen in de nacht, zo meldt WOS. "Het kan zijn dat door die werkzaamheden het geluid weer toeneemt. Om het gat goed schoon te krijgen, moeten ze met meer toeren draaien", aldus initiatiefnemer Paul van Schie.
Publicatiedatum: