Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afgelegen Canadese gemeenschap teelt eigen groenten

Het mooie van kassen is dat ze je in staat stellen voedsel te telen op bijna iedere locatie. Dus ook in Fort Ware, een van de meest afgelegen gemeenschappen in Canada's meest westelijke provincie, British Columbia. Daar werkt Kwadacha First Nation stamhoofd Donny van Somer aan een kas om lokaal gezond voedsel te kunnen telen.

De afgelegen gemeenschap van Fort Ware bestaat uit minder dan 300 inwoners die afhankelijk zijn van voedsel dat per vrachtwagen over een 400 km lange grindweg wordt aangevoerd. "Het dorpje is alleen bereikbaar via deze grindweg of per vliegtuig. Hierdoor is het voedsel vaak al beurs en ongelooflijk duur", zegt Shaye Donald, die verantwoordelijk is voor het management van de inrichting en constructie van Kwadacha's First Nation kasproject.

 

De drie kassen in Fort Ware (foto kaskadenacouncil.com)

Donald legt uit dat het kasproject het resultaat is van de ambities van het stamhoofd Donny van Somer. Hij zegt dat Donny een inspirerende visie heeft om de gemeenschap duurzamer te maken en tegelijkertijd de gezondheid van zijn leden te verbeteren.

De afgelopen maanden werkte Donald aan de drie kassen. Deze zullen de oplossing vormen om de bewoners van gezonde voeding te voorzien van een betere kwaliteit dan de ongelooflijk dure groenten die per vrachtwagen worden aangevoerd. "De hoop is dat de drie kassen de kosten voor het levensonderhoud van de gemeenschap omlaag zullen brengen evenals voor de in het nabijheid gelegen dorp, Tsay Keh Dene."

Om dat het weer extreem kan zijn in Fort Ware, bestaan de kassen uit dubbel geïsoleerd polyethyleen van 12m X 27.5m. Ze worden geleverd door BW Global, die vanwege de noorderbreedte de constructie zal afdekken met 'thermax' polyethyleen met een hogere warmtedeflectietemperatuur dan concurrerende materialen.

De Kwadacha First Nation wil tevens een kleine WKK verbrandingsinstallatie bouwen die houtafval van de zaagmolen op het reservaat verbrandt en rond de 145 kilowatt aan elektriciteit zal leveren aan de gemeenschap en de kassen zal verwarmen. Totdat deze is geïnstalleerd, zullen de kassen worden verwarmd met kachels die op propaangas werken.
 

Fort Ware ligt verafgelegen. Het kan alleen worden bereikt via een 400 km lange grindweg of per vliegtuig, landend op een kleine landingsbaan.

In de kassen worden tomaten, paprika, komkommers, sla en andere kruiden en bladgewassen hydroponisch geteeld. Een van kassen wordt voorzien van een diepkanaal NFT systeem. De andere twee kassen worden voorzien van druppelirrigatie

"Onze eerste planten worden 22 augustus geleverd", zegt Donald. "Omdat het eerste seizoen kort zal zijn, vermeerdert Houweling's tomatenplanten voor ons. Op de lange termijn hopen we alles zelf ter plaatse te kunnen telen. Hopelijk zijn wij dan daar toe in staat. "

Voor meer informatie:
Shaye Donald
Greenhouse Manager Kwadacha First Nation
shaye.donald@gmail.com

Publicatiedatum: