Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Philips introduceert dynamisch LED groeilicht

Tijdens de Greentech 2016 in Amsterdam kunnen telers en onderzoekers, die op zoek zijn naar een flexibele LED belichtingsinstallatie, de nieuwe Philips 'Dynamic' GreenPower LED productiemodule testen. In de stand op deze vakbeurs zal Philips Horticulture LED Solutions de nieuwe LED modules demonstreren. Deze dynamische modules zijn opgebouwd uit verschillende LED kleuren binnen het lichtspectrum (verrood, rood, wit en blauw). Met behulp van de bijgeleverde software is het mogelijk de lichtintensiteit per kleur aan te passen. Onderzoekers en telers kunnen zo op een eenvoudige en flexibele manier verschillende lichtrecepten toepassen op hun gewassen.

Controle over teelt
Deze dynamische manier van belichten is de jongste innovatie binnen de GreenPower LED solutions serie van Philips. Telers en onderzoekers kunnen nu verschillende gewassen telen onder een gevarieerd lichtspectrum bij verschillende lichtintensiteiten met slechts één LED belichtingsinstallatie. Zo kunnen zij werken met wisselende lichtrecepten die Philips heeft ontwikkeld en die aansluiten op de specifieke behoefte van verschillende groenten-, bloemen- en potplantengewassen.

Een lichtrecept bestaat uit lichtspectrum, lichtintensiteit, belichtingsduur, uniformiteit en positionering. Met dit recept kan de teler sturen op specifieke planteigenschappen, van compactheid, kleurintensiteit en takontwikkeling tot bloei. Het uiteindelijke doel daarvan is het optimaliseren en verbeteren van teeltresultaten. Sommige planten hebben bijvoorbeeld baat bij verschillende kleurcombinaties en lichtintensiteit in verschillende teeltfases, zoals roodverkleuring bij sla. Andere combinaties stimuleren lengtegroei of juist een compacte groei, waardoor een gewas niet te lang of te slap wordt.

Installatie en onderhoud
Philips ondersteunt deze flexibele oplossing met software die het eenvoudig maakt om LED kleuren en intensiteit aan te passen. De installatie wordt geleverd met bekabeling, aansluiters en montagebeugels. Hierdoor is het mogelijk om de modules op iedere hoogte en op elke plaats te installeren. Optioneel is een kabel, die het mogelijk maakt om maximaal tien modules te verbinden met één kabeldoos.

Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: