Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw boerenkoolras voor salades

Op 2 juni kondigde Smart Agriculture Iwata aan vanaf medio juni een nieuw boerenkoolras op de markt te brengen. De kool, die rauw gegeten kan worden, is het eerste product uit Iwata's B-Food-lijn, die producten omvat, die bijdragen aan een goede gezondheid en een mooi uiterlijk. Veredelingsbedrijf Masuda Seed ontwikkelde het nieuwe ras uit zaailingen met gebruikmaking van de nieuwste technieken. 

Het Japanse Iwata teelt de kool in een omgeving waar de temperatuur en vochtigheid optimaal gecontroleerd worden door gebruikmaking van Fujitsu ICT-oplossingen en zal het product aan een groot aantal Japanse retail- en horecabedrijven gaan leveren.

De laatste tijd staan zogenaamde 'funtional foods' steeds meer in de belangstelling vanwege hun hoge voedingswaarde en heilzame eigenschappen voor gezondheid en uiterlijk. Iwata startte in april 2016 met investeringen van Fujitsu, ORIX en Masuda, en is gespecialiseerd in producten met een hoge voedingswaarde. De groenten worden onder de meest optimale omstandigheden geteeld en de zaden en rassen worden zorgvuldig geselecteerd. Het bedrijf beschikt over ervaring met alle aspecten van de productieketen, waaronder zaadveredeling, milieubeheersing en marketing.

Over de boerenkool
Masuda, dat over de nodige ervaring beschikt op het gebied van de veredeling en productie van zaden van kruisbloemige gewassen, werkte 10 jaar lang aan de ontwikkeling van het boerenkoolras Samba Carnival dat door Iwata geteeld en vermarkt zal worden. Dit ras kan ongekookt gegeten worden. 

In tegenstelling tot gewone boerenkool heeft het ras Samba Carnival zachtere bladeren en is de smaak minder bitter, waardoor de groenten geschikt is om rauw geconsumeerd te worden. De kool kan onder meer verwerkt worden in salades, soepen, roerbakgerechten en smoothies. 

Toekomstplannen
Het bedrijf wil zijn B-Food-lijn blijven uitbreiden met nieuwe producten, zoals tomaten en paprika's die rijk zijn aan voedingsstoffen.

Voor meer informatie:
Fujitsu Limited
Public and Investor Relations
Tel: +81-3-3215-5259



Publicatiedatum: