Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordaanvoer asperges deze week bij BelOrta

Bij BelOrta werden de asperges door het warme en groeikrachtige weer van de voorbije week vlot aangevoerd. Deze week bereikte BelOrta een top-aanvoer van 375.000 kg asperges, de grootste weekaanvoer ooit. Daarmee werd het record van vorig jaar (eind mei) verbroken. De aanvoer van vandaag (136.000 kg) is meteen ook een marktdagrecord. "Volgende week verwachten onze producenten opnieuw een groot volume. Daarna neemt de productie licht af maar ze blijven nog meer dan een maand voldoende beschikbaar", vertelt commercieel manager Jo Lambrecht. Vorig jaar werd over het hele seizoen via BelOrta maar liefst meer dan 2.200.000 kg witte asperges verhandeld. Deze worden zowel los als in schaaltjes of bussels aangevoerd.



Forse toename aspergeareaal
De afgelopen vijf jaar is het aspergeareaal bij BelOrta flink toegenomen. Binnen de groenten top 10 van de veiling neemt deze delicatesse reeds de zesde plaats in qua omzet. Dit is hoog wanneer je bedenkt dat asperges slechts een beperkte periode beschikbaar zijn. Traditioneel loopt het seizoen van Valentijn tot 24 juni, het feest van Sint-Jan. Liefhebbers van asperges hebben dus nog 6 weken de tijd om van deze lekkernij te genieten.

Naast wit in diverse kalibers en verpakkingen (los / 500 gr schaal-bussel), is er ook een groeiende hoeveelheid groene asperges. Daarnaast heeft BelOrta sinds dit jaar ook geschilde asperges in het aanbod. Dat laatste neemt aan belang toe, ook bij veiling BelOrta. Veel klanten, zowel horeca als consumenten, kiezen voor deze convenience-oplossing.

Contactpersoon Marketing
Sofie Lambrecht
Divisiehoofd Marketing
Tel: +32 (0)15 56 52 92
sofie.lambrecht@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: