Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick van Schetsen, Purple Pride:

"Moeizame marktsituatie aubergines in eerste seizoenshelft"

Tholen - De auberginemarkt heeft dit jaar met de nodige uitdagingen te kampen. "De producties in Nederland zijn hoog. De volumes uit Spanje zitten nog altijd dwars. Inmiddels is het gros van de retailers overgeschakeld op Nederlandse aubergines, maar nog altijd zijn er supermarkten die Spaanse aubergines aanbieden. Daarbij missen we de afzet naar Rusland, voor de boycot toch één van de grootste afnemers van aubergines", vertelt Patrick van Schetsen van Purple Pride.



"Nu was vorig jaar de eerste helft van het seizoen ook bijzonder slecht, maar dit werd opgevolgd door een goede tweede helft. Het is afwachten of dat dit jaar opnieuw gebeurt. Duitsland en Engeland zijn traditioneel de grootste afzetlanden. Sinds een aantal weken komt ook de vraag uit Oost-Europa op gang, maar wat we missen is een week met veel kilo's en een hoge prijs. Het hele seizoen blijven we nu tussen de 40 en 75 cent hangen en dat is echt te weinig", vertelt Patrick. "Kwalitatief zijn er dit jaar gelukkig weinig problemen, al blijft het alert blijven met de weersschommelingen."

"De afzet van specialty-aubergines is onvergelijkbaar met de paarse. Dit zijn veel minder dagartikelen en de afzet van speciale aubergines verloopt veel meer via vaste programma's", vertelt Patrick. Met een oogst van 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over 5 teeltlocaties, is Purple Pride in Noordwest-Europa de grootste aubergineleverancier. De verkoop en marketing van Purple Pride aubergines verloopt via DOOR Partners BV, de verkoopdochter van Coöperatie DOOR U.A.

Voor meer informatie:
Patrick van Schetsen
DOOR Partners B.V.
Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
T: +31 (0)174 28 62 42
E: p.vanschetsen@doorpartners.nl
www.purplepride.nl