Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met Wingssprayer tot 99 procent minder schade aan het milieu"

Bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen valt voortdurend een kleine hoeveelheid vloeistof naast de te besproeien gewassen. Om de spuitunits van de landbouwmachines efficiënter te maken en tegelijkertijd het milieu te ontzien, maakt een Nederlandse constructeur gebruik van hydraulische remcilinders van ACE Stoßdämpfer.


Spuitsysteem uitgerust met het wingssprayersysteem van Harrie Hoeben

Bij het gebruik van gewasbeschermingmiddelen wordt altijd meer gebruikt dan eigenlijk noodzakelijk is, want niemand weet precies hoeveel er, afhankelijk van de windkracht en –richting, uiteindelijk op de planten terechtkomt. Met de zogeheten Wingssprayer, een techniek ontwikkeld door Harrie Hoeben en getest door Wageningen UR, kan met dezelfde hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen een tot tien keer groter oppervlak besproeid worden. Harrie Hoeben: "Met ons systeem wordt een fijnere nevel gesproeid, wat betekent dat het gewas door de fijnere waterparels tien keer beter wordt bereikt en de beschermingsmiddelen optimaal aan de plant blijven hangen en het ongedierte kan verdrijven. Onze tests hebben aangetoond dat telers op deze manier gemiddeld een kwart aan bestrijdingsmiddelen besparen en daadwerkelijk tot 99 procent minder schade aan het milieu toebrengen."



Remelement op maat
Hydraulische remcilinders zijn in veel industrietakken toegepaste machineonderdelen die ervoor bedoeld zijn om heen- en weer bewegende massa's te controleren. In dit geval was het cruciaal de vleugels te stabiliseren. Hiertoe zocht Harrie contact met het Duitse ACE Stoßdämpfer, die gespecialiseerd in het produceren van dergelijke onderdelen. Zij ontwikkelden voor Harrie vervolgens een unieke hydraulische remcilinder.


Voor meer informatie:
ACE Stoßdämpfer GmbH
Albert-Einstein-Str. 15
40764 Langenfeld
Duitsland
Tel.: +49 2173-9226-10
Fax: +49 2173-9226-19
info@ace-int.eu
www.ace-ace.de

Wingssprayer
Rummeling 5
6026 RH Maarheeze
Mobiel: +31 653 226920
Tel.: +31 495 697411
info@wingssprayer.com
www.wingssprayer.com
Publicatiedatum: