Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 ha voor Van Adrichem

Nog meer nieuwbouw in Westdorpe

Tholen - Alsof het met de nieuwbouw van 4Evergreen (18 ha) en VGT (15 ha) nog niet druk genoeg was in Westdorpe, kunnen er nog meer kassenbouwers aan de slag. Ook kwekerij Sublimato, de Zeeuwse vestiging van Van Adrichem kwekerijen, breidt uit.

Met de bouw van de eerste fase werd in 2013 gestart. Nu wordt de tweede fase, opnieuw zo'n 10 ha, gebouwd. Hierna kan het bedrijf nog met een fase uitbreiden. De kas wordt gebouwd door Havecon. "De streefdatum is om op 1 oktober te planten", vertelt Geert van Adrichem. Welke tomaten er onder het diffuse glas komen te staan, is nog in overleg.



Voor WarmCO kan de vlag in ieder geval uit. Het gebied bestaat uit twee polders - de Autriche- en de Smitsschorrepolders. De kavels beschikken over restwarmte en -CO2 van de nabijgelegen Yara-fabriek. De eerste drie bedrijven vestigden zich in 2008 in het gebied, maar door de crisis werd het daarna stil. Met de komst van Kwekerij Van Adrichem in 2013 werd deze periode afgesloten. Kort daarna vestigden de Verenigde Groentetuinders zich in de naastgelegen Autrichepolder en vervolgens kocht 4Evergreen de laatste beschikbare hectares in de Smitsschorrepolder. Kwekerij Van Duijn bouwde bovendien de kavel vol. "Dit jaar wordt er ruim 40 hectare gebouwd", vertelt Jenny Crone van WarmCO. "Drie kwekerijen verdubbelen het areaal. Dat is enorm goed nieuws." Ook voor het laatste beschikbare kavel (25 ha) is interesse.