Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert Cress breidt teelt onder LED uit

Koppert Cress, teler van microgroenten uit Monster, gaat opnieuw uitbreiden. Voor de verlichting boven de cressen is net als in 2010 en 2014 wederom gekozen voor de LED-armaturen van Lemnis Oreon.

Al sinds 2009 wordt vanuit duurzame gedachte geƫxperimenteerd met de mogelijkheden van LED-verlichting in meer-lagen-teelt. In de nieuwe kassen is sinds 2010 de bestaande Son-T verlichting bij Koppert Cress volledig vervangen door LED-verlichting. "Koppert Cress is een absolute pionier als het gaat om de implementatie van LED-verlichting", verklaart Lemnis.



Het gebruik van LED-verlichting sluit aan bij de doelstellingen van het bedrijf. "Het gewas groeit perfect onder het gekozen spectrum: de LED-lampen zijn efficiƫnter en de geproduceerde warmte wordt door het unieke koelsysteem in het armatuur volledig hergebruikt. Voor ons een oplossing die perfect aansluit bij onze duurzame strategie" aldus Rob Baan, directeur van Koppert Cress. "Veel licht en enkel extra warmte wanneer dit nodig is."

In 2016 gaat Koppert Cress uitbreiden: een belangrijk deel van de in 2010 gebouwde kas wordt in gebruik genomen waarbij de capaciteit in dit deel van de kas met 60% toeneemt. "Bouwen aan een duurzame toekomst kun je niet alleen. Daar heb je de juiste partners voor nodig. Door een intensieve samenwerking zoals die van installateur PB en Koppert Cress krijgen innovaties zoals de Oreon Grow Light een kans om zich te ontwikkelen en in de praktijk te bewijzen," aldus Jan Mol, Directeur Lemnis Oreon.


Voor meer informatie:
Pien Stams
Lemnis Oreon
p.stams@lemnis-oreon.com
www.lemnis-oreon.com
tel 030-7600660

Publicatiedatum: