Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaap Mazereeuw op BNR en in De Volkskrant

Jaap Mazereeuw, directievoorzitter van Enza Zaden, is na de winst van de Familiebedrijven Award 2016 volop in het nieuws geweest.

Afgelopen week vertelde hij in de Volkskrant meer over de keuze van Enza Zaden om alleen op de traditionele manier te veredelen zonder GMO. 'Maar er zijn nieuwe technieken, die veelbelovend zijn', aldus Mazereeuw. Daarbij gaat het om technieken waarbij heel gericht stukjes genetische informatie kunnen worden veranderd. De techniek is nog niet toegelaten door de Europese Unie. 'En als die wel wordt toegelaten, moet nog blijken of de consument eraan wil.'

Maar als dat allemaal zo is, dan heeft Enza voortaan niet meer twaalf jaar nodig om een ras te ontwikkelen, maar nog maar een paar jaar. Of het familiebedrijf dan nog steeds de juiste vorm is? 'Ik denk van wel', verzekert Mazereeuw. Lees het hele interview hier.

Ook BNR Nieuwsradio nodigde Mazereeuw uit. Dinsdag was Mazereeuw te horen bij BNR De Opvolgers. Het programma neemt de nieuwe generatie van tien verschillende familiebedrijven onder de loep. Enza Zaden is er daar een van. Luister het fragment hier terug.


Publicatiedatum: