Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ike Tokita, CEO van Tokita Seed

"Japan: "Gelukkig geen grote schade"

Onlangs was er op Kyuushuu, het meest westelijke eiland van Japan, sprake van een aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. De aardbeving bij de stad Kumamoto werd gevolgd door een aantal krachtige naschokken. Ook werden tsunamiwaarschuwingen gegeven en was er sprake van een kleine uitbarsting van de Aso-vulkaan, die zich ook op dit eiland bevindt.

Hoewel het nog even zal duren voor de totale schade bekend is, spraken we met Ike Tokita van Tokita Seed om te zien in hoeverre de aardbeving invloed heeft gehad op zijn bedrijf.

"Gelukkig is er geen sprake van grote schade aan onze faciliteiten. We hebben momenteel geen gas of water in ons kantoor, maar we hebben wel stroom. Zodra de watervoorziening weer is hersteld, zullen we weer terug naar het kantoor kunnen gaan. Al onze werknemers zijn veilig. Het is voor hen echter nog steeds niet veilig genoeg om in hun huizen te verblijven, dus hebben we ervoor gezorgd dat onze werknemers in hotels kunnen verblijven in een aangrenzend prefectuur. Er is voortdurend sprake van naschokken, die naar verwachting nog even door zullen gaan. We willen maatregelen treffen die ervoor zorgen dat iedereen veilig is," aldus Ike Tokita.



Tokita Seed heeft een kantoor en een klein onderzoeksstation in Uki te Kumamoto, waar acht werknemers en hun gezinnen verblijven.

Voor Tokita Seed is Kumamoto het belangrijkste gebied voor de tomatenteelt. Tokita zegt echter dat er voor zover hij weet er geen sprake is van significante schade. "We bevinden ons momenteel niet in het tomatenseizoen," voegt hij toe.

"Het grootste probleem was dat de aardbeving zo onverwacht was. Japan bevindt zich op het meest seismisch actieve gebied van de planeet. Dat betekent dat een aardbeving overal in het land voor kan komen. Maar er werd verwacht dat de volgende grote aardbeving elders plaats zou vinden in plaats van in Kumamoto. Uiteindelijk kan echter niemand voorspellen wat Moeder Natuur gaat doen," besluit Ike Tokita.

Voor meer informatie:
 
c/o Hanano Sasaki
Tokita Seed (Japan)
Tel 0081-48-072-3377; 008148-686-7235
email hsasaki@tokitaseed.co.jp
www.tokitaseed.co.jp


Publicatiedatum: