Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische champignonkweker Jagersborg failliet

Champignonkweker Jagersborg in het Belgische Maaseik, waarvan de werknemers bijna een week hebben gestaakt, is failliet. Volgens Johan Nelissen, bestuurder van de Belgische vakbond ACV, had het bedrijf grote schulden. "Eigenaar Jack Verdellen moest nog 700.000 euro betalen aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, die in Belgiƫ de WW betaalt. Ook kon Verdellen de maandelijkse huur van 27.000 euro niet meer opbrengen en stond er nog een waterrekening van 18.000 euro open."

Volgens Verdellen was geldgebrek niet de aanleiding voor het faillissement, maar problemen met schimmel, de geringe flexibiliteit van de werknemers en de staking. Nelissen: "Hoezo, onvoldoende flexibiliteit? De mensen werkten zich letterlijk een slag in de rondte tegen een hongerloontje. Daar kan het niet aan hebben gelegen. De staking is de oorzaak ook niet geweest, want Verdellen had seizoenwerkers ingehuurd om de stakers te vervangen. Door een maas in de Belgische wet kunnen seizoenwerkers als stakingbrekers worden ingezet."

Bron: FNV Agrarische Groen

Publicatiedatum: