Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitsland:

Willi Andree importeert veel Nederlandse wortelen

"De prijzen van wortelen liggen dit jaar iets hoger dan het prijsniveau van de afgelopen jaren", zegt de ervaren groothandelaar Wilhelm Andree van het Duitse bedrijf Willi Andree Gbr. "Dit heeft twee redenen: vorige zomer was het over het algemeen warm en droog. Hierdoor werd er minder geproduceerd. Daar komt nog bij dat de vraag naar wortelen momenteel goed is. Dit bij elkaar opgeteld heeft positieve uitwerkingen op de prijs."

Naast de eigen groothandelsstandplaats in het Frischezentrum Düsseldorf heeft het bedrijf Willi Andree ook een eigen productielocatie in de buurt van Düsseldorf. Tijdens de zomer- en wintermaanden produceert het bedrijf daar diverse inheemse groentensoorten. Onder andere rodekool, boerenkool, raapstelen, knolselderij, bleekselderij en andijvie.

Wortelen uit Nederlandse teelt
"Vroeger teelden we ook wortelen, maar nu niet meer", zegt de groothandelaar. "Er zijn in Duitsland niet meer zo veel wortelproducenten. Tegenwoordig nemen we onze wortelen van een leverancier uit Nederland af." Daar groeien de door Willi Andree verkochte wortelen onder stro, waarna ze vervolgens geoogst worden en dan vers naar Duitsland worden vervoerd.



Kwaliteit en vraag
"De kwaliteit van de producten is momenteel zeer goed - we zijn erg tevreden", zegt Wilhelm. "Ook de vraag is goed en stabiel. Juist bij koelere temperaturen is de wortel een wintergroente waar veel vraag naar is." De wortelen van de handelaar worden los verkocht. "We hebben geen verpakte waren. Of het nou gaat om 500 gram of twee kilo - onze wortelen worden afgewogen in de gewenste hoeveelheid", aldus Wilhelm.

Duitse klanten houden van kleine wortelen
"De Duitse consumenten hebben het liefst de kleine, fijnere wortelen. Door de warme zomer vallen ook de kalibers dit jaar iets kleiner uit dan in de voorgaande jaren", weet de zakenman. "Daardoor zijn de wortelen dit jaar perfect voor de Duitse consumenten."

Wilhelm Andree
Willi Andree Gbr - Gemüsegroßhandel
Hal 8 - Stand 42-44
Telefoon: 0211 412136
info@meine-ernte.de
www.grossmarktgilde.de




Publicatiedatum: