Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Promotie Poolse broccoli

Polen is momenteel de vierde broccoliproducent in Europa. De laatste jaren is het Poolse broccoliareaal gestaag gegroeid. Desondanks blijft de binnenlandse afzet van de groente laag. Om de consumptie van Poolse broccoli een impuls te geven, hebben telers de Coöperatie ter Promotie van Broccoli opgericht.

Europa's grootste broccoliproducenten zijn: Spanje, met een areaal van 38.000-40.000 hectare, Italië, 10.000-12.000 hectare, het Verenigd Koninkrijk, 8.000-10.000 hectare en Polen, 6.500-7.000 hectare. Wanneer gekeken wordt naar de brocolliconsumptie komt het Verenigd Koninkrijk op de eerste plaats. Jaarlijks wordt hier gemiddeld 5 kilo broccoli per persoon geconsumeerd. In Polen komt de jaarlijkse broccoliconsumptie lager dan 300 gram per persoon uit.

De belangrijkste doelstelling is dan ook het promoten van de broccoliconsumptie in Polen en Europa door informatie te geven over de kwaliteit en voedingswaarde van de het Polen geteelde product. Ook zal er voorlichting worden gegeven over teeltmethoden en een positief beeld van de Poolse broccolisector creëren om de export te stimuleren.

Publicatiedatum: