Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische sla maakt intrede op Aziatische markt

Na een proef met het leveren van verse sla op de Zuidoost-Aziatische markt heeft de Australische kwekerij Story Fresh hun eerste commerciĆ«le bestelling van versproducten naar Singapore verzorgd. 

De familie achter Story Fresh, Geoffrey en Anne Story en zoon Nathan, telen al groenten sinds 1965 en versturen vanaf 1990 producten naar klanten in heel Australiƫ. Behalve het verpakken van vers gesneden producten voor supermarkten is de familie ook een belangrijke leverancier van gesneden sla aan food service bedrijven en levert over de hele Australische oostkust aan Hungry Jack's en Subway.

Hun eerste zending gesneden sla naar Singapore werd op maandag 1 februari als gekoelde vracht verstuurd vanaf Brisbane Airport. 

Story Fresh maakte ook deel uit van de historische inaugurele internationale Cathay Pacific vrachtvlucht eind november vorig jaar vanaf het particuliere Brisbane West Wellcamp Airport in de buurt van Toowoomba. Geoffrey Story: "We hadden gesneden sla aan boord van die vlucht." Dat was onderdeel van een marktproef in Hong Kong.

"We zijn ook bezig met marktproeven in Taiwan, Singapore en China. Wanneer Brisbane West Wellcamp van start gaat, zullen we de tijd tussen oogst en verzending naar overzeese markten kunnen bekorten. We verpakken het product dan in de ochtend voor verzending later op die dag."

Bron: goodfruitandvegetables.com.au
Publicatiedatum: