Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Syngenta in 2015 met 11% gedaald

De omzet van de Zwitserse zaad- en gewasbeschermingsmiddelenproducent Syngenta is in 2015 met 11% gedaald tot 13,4 miljard dollar. De daling is een gevolg van wisselkoerseffecten. Tegen constante wisselkoersen zou de omzet met 1% gestegen zijn. Het bedrijfsresultaat EBITA daalde met 5% naar 2,78 miljard. Tegen constante wisselkoersen zou het bedrijfsresultaat met 16% gestegen zijn. De operationele marge verbeterde van 19,3 naar 20,7%. Syngenta sloot het boekjaar af met een nettowinst van 1,34 miljard dollar, 17% minder dan de winst die over 2014 werd gerealiseerd.

De omzet in gewasbeschermingsmiddelen van Syngenta lag 12% lager dan in 2014 en kwam uit op 10,0 miljard dollar. In alle regio's ging omzet verloren. Gecorrigeerd voor wisselkoersen nam de omzet binnen Europa, Afrika en het Midden-Oosten echter met 10% toe.

De omzet in zaaizaden viel met 10% terug tot 2,84 miljard dollar. Ook hier verloor Syngenta in vrijwel alle regio's omzet. Alleen in Noord-Amerika nam de omzet in zaaizaden met 7% toe. Wanneer de cijfers worden gecorrigeerd voor wisselkoersen was er alleen in Latijns Amerika sprake van een omzetdaling met 6%
Publicatiedatum: