Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10.000 scholen doen mee aan wetenschappelijk experiment

Rucolazaadjes gaan de ruimte in

Tozer Seeds heeft 2 kg rucola zaden gedoneerd aan een experiment, waar ook duizenden scholen aan meedoen. Afgelopen september zijn de zaadjes overgebracht naar het International Space Station (ISS), alwaar ze nu in een baan om de aarde draaien. Aankomende maart zal NASA-astronaut Scott Kelly ze mee terugnemen, waarna de zaadjes over de vele scholen, die hebben toegezegd mee te willen doen, zullen worden verspreid. De scholen zullen de zaadjes planten en de ontwikkeling van de plantjes vergelijken met de groei van reguliere teelten.

In deze video geeft Tim Peake tekst en uitleg over het project. Ook roept hij daarin scholen op mee te doen aan het onderzoek. Deelnemende scholen zullen een lespakket ontvangen inclusief een pakje zaden uit de ruimte en een pakje van op aarde gebleven zaden, een boekje met de experimentomschrijving, een poster om de resultaten op te noteren en etiketten.


Astronaut Tim Peake op het International Space Station met de Tozer rucola zaden

De leerlingen zullen gedurende een 35-daagse ontdekkingsreis bekijken wat plantenteelt in de ruimte ons kan leren over het leven op aarde en of we in de toekomst menselijk leven in de ruimte kunnen onderhouden. De resultaten zullen worden verzameld en geanalyseerd door biostatistici. Later in 2016 zal het gepubliceerd worden en zo een bijdrage leveren aan wetenschappelijk ruimteonderzoek.

Van de website van het European Space Education Resource Office UK (www.esa.int) kan extra leerstof gedownload worden voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs over het verbouwen van voedsel in de ruimte, voeding en plantmutaties.

De RHS 'Campaign for School Gardening' [Campagne voor Schooltuinieren] zal tot maart 2016 aanmeldingen voor 'Rocket Science' accepteren, wanneer de zaden naar de aarde terugkeren. Voor meer informatie en aanmeldingen: schoolgardening.rhs.org.uk.

"Werken met het UK Space Agency is een unieke kans voor scholen om jongeren bij tuinbouw en STEM (Wetenschap, Technologie, Engineering en Wiskunde) onderwerpen te betrekken. Leraren kunnen dit experiment en de leeftijdsgerichte leerstof gebruiken om op een nieuwe, innovatieve manier over echte wereldvraagstukken te onderwijzen met betrekking tot voedselzekerheid en de mogelijke toekomstige vestiging van mensen op een andere planeet."

Organisaties kunnen de missie met de RHS volgen en tweeten aan @RHSSchools of met behulp van #RocketScience, door over hun eigen ontdekkingsreis te bloggen en de resultaten van hun teeltexperimenten online te delen.

Bezoek voor meer informatie www.tozerseeds.com.

Publicatiedatum: