Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peultjes winnen in VS aan populariteit

Hoewel peultjes nog altijd minder bekend zijn dan overige erwtensoorten, heeft deze platte groente geleidelijk een niche weten te veroveren in het AGF-segment. De Amerikaanse markt vertegenwoordigt slechts een gering aandeel in de wereldwijde afzet. Nieuwe culinaire trends hebben er echter voor gezorgd dat peultjes steeds vaker tot het vaste assortiment in de supermarkt behoren.

"Vanwege de populariteit van de Aziatische en vegetarische keuken lijkt het erop dat er een blijvende belangstelling voor peultjes bestaat," vertelt Karen Caplan, directrice van Frieda's Specialty Produce.

Naast de verkoop van traditionele peultjes kijkt het bedrijf ook alweer uit naar het tweede verkoopseizoen van hun paarse peultjes, die in Guatemala geteeld worden. De paarse peultjes worden zowel in bulk verkocht als in een consumentenverpakking van 170 gram. De peultjes behouden hun paarse kleur tijdens het koken en smaken hetzelfde als groene peultjes. 

De grootste productie voor de Amerikaanse markt vindt plaats in Mexico en Guatemala en in het voorjaar is er ook aanvoer vanuit Californië. Er is enige concurrentie van grootschalige telers uit China en Afrika.

Caplan legt uit dat Afrikaanse landen grote volumes exporteren naar Europa en veel grootschaliger opereren dan telers op het Amerikaanse continent.

De prijs van peultjes varieert en hangt nauw samen met de weersomstandigheden. Plotselinge prijsdalingen en -stijgingen zijn gebruikelijk met name gedurende het regenachtige zomerseizoen in de teeltgebieden. Volgens Caplan is er momenteel een grotere vraag naar de groente, maar de verwachting is dat deze de komende weken zal afvlakken.

Voor meer informatie:
Karen Caplan
Frieda's Specialty Produce
+1 800 241 1771
Publicatiedatum: