Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

16 nieuwe groepen gestart met cursus HNT

De cursus Het Nieuwe Telen, die LTO Glaskracht Nederland in het kader van het programma Kas als Energiebron organiseert, staat nog steeds volop in de belangstelling. Deze winter starten maar liefst 16 nieuwe groepen. Dit seizoen wordt onderscheid gemaakt tussen de basiscursus voor telers die voor het eerst kennis maken met HNT en een korte vervolgcursus voor hen die in een tweede jaar de kennis up-to-date willen houden en hun ervaringen bij het toepassen willen uitwisselen met collega's.



Innovatiegroepen
Bovenop de basis- en vervolgcursus zijn ook voor het eerst twee zogenoemde innovatiegroepen gevormd met telers die experimenteren met de nieuwste inzichten uit HNT: het telen op basis van de assimilatenbalans bij hogere temperaturen, met een strakke verhouding tussen lichtsom en etmaaltemperatuur. Telers die hier aan meedoen worden intensiever begeleid en deelname is daarom voorbehouden aan bedrijven die echt willen innoveren qua teeltstrategie. Met de resultaten kan de hele sector in de toekomst haar voordeel doen.

Stappenplan
Het advies aan alle telers die zich oriƫnteren op HNT is om het stappenplan in acht te nemen bij het toepassen van HNT. Het stappenplan begint met extra metingen om de vocht-, energie of assimilaten balans beter in zicht te krijgen. Uitgebreide toelichting over de stappenplannen vind je in het boek De basisprincipes van HNT dat via dit formulier besteld kan worden. Meer informatie over de cursussen HNT staat op de website van Kas als Energiebron.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: