13 hectare nieuwbouw voor Seasun

Tholen - Seasun gaat uitbreiden. De kwekerij bouwt dit jaar 13 hectare kas bij. In de kas komen tomaten te staan en komt belichting te hangen. " In de winter hadden we geen productie. Dat was wel een gemis", vertelt Wim Gresnigt. Met de uitbreiding groeit de kwekerij naar 63 hectare.

In oktober moeten de planten in de nieuwe kas van kwekerij Willem-Annapolder komen te staan. Om dat te realiseren mag Havecon zo snel mogelijk beginnen met de bouw van 13 hectare kas. De kas wordt 7,23 goot meter goot hoog, voorzien van AR-coating en een haze van 45-50. En in de kas komen lampen te hangen. "We hadden in de winter nog geen productie en dat was toch wel een gemis", vertelt Wim Gresnigt. Daarbij doelt hij niet alleen op de jaarrond afzet, maar ook op de arbeid.

Nieuwbouw
Was het voor het bedrijf lastig om de uitbreiding rond te krijgen? Daar is Gresnigt als altijd nuchter over. "Het duurt even - we zijn er wel een paar jaar mee bezig geweest. Het bestemmingsplan moest worden gewijzigd, zodat we overal mogen belichten. Dat is niet zomaar gedaan." Nu wel – maar dat betekent niet dat er direct op het hele areaal belicht gaat worden. "Eerst maar eens in de nieuwe kas."
De nieuwe kwekerij komt ook aan de Kreekweg te liggen en krijgt de naam Kwekerij Willem-Annapolder. In de kas komen drie soorten tomaten te staan en wordt met een WKK elektriciteit opgewekt. Aardwarmte is voorlopig geen optie hier. "Er zijn geen gegeven bekend van de diepere lagen in de bodem"

Kwekerij Willem-Annapolder verzorgt de eigen afzet. Onder het label Esly produceren ze troscherry's, losse en middeltrostomaten, vleestomaten en vier kleuren paprika. Onder de merken Ruby, Rosy en Gracy leveren ze daarnaast nog een aanbod snacktomaten.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven