Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

$15 miljoen voor uitbreiding stadslandbouw in Detroit

Stadslandbouw staat op het punt nog groter te worden in Detroit. Burgemeester Mike Duggan kondigde de bouw aan van een stadsboerderij van zo'n 240.000 m2 ter waarde van $15 miljoen. Hier zullen groenten en fruit worden geteeld en verkocht aan lokale restaurants. De burgemeester kende 160.000 m2 gemeentelijk eigendom toe aan het project, samen met reeds gekochte grond bestemd voor akkers, kassen en hydrocultuursystemen. Het wordt met afstand de grootste stadsboerderij in Detroit.



De boerderij wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de overdracht van ongeveer 160.000 m2 stadsgronden waar momenteel nog wat onbewoonde huizen staan. Burgemeester Duggan kwam eind oktober met het nieuws en beschreef het project als een manier om 22 onbruikbare woonblokken in een "stedelijke landbouwonderneming" om te zetten.

De boerderij is het vlaggenschip van een organisatie gericht op het commercieel telen van voedsel binnen de stad. Ze gebruikt de winst om SHAR te ondersteunen, een instantie voor herstel van drugsverslaving, inclusief het tewerkstellen van ex-verslaafden en ex-gedetineerden. Detroits voedselparadijs zal worden geleid door RecoveryPark, dat al een boerderij beheert op een voormalig industrieterrein. Als het non-profitbedrijf de fondsen kan opbrengen, zal de nieuwe locatie een investering van $15 miljoen vertegenwoordigen.

Lees het hele verhaal op Inhabitat
Publicatiedatum: