Nieuwe uitbreiding en herregistraties Ctgb

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de volgende besluiten genomen:

Uitbreiding gewasbeschermingsmiddelen

Quickdown op basis van de werkzame stof pyraflufen-ethyl
De uitbreiding betreft de toepassing als onkruidbestrijdingsmiddel in de onbedekte teelt van steenvruchten; aardbeien; bessen; druiven; braam- en framboosachtigen (Rubus spp.); kiwi; asperges; bloemisterijgewassen; vaste plantenteelt; veredelingsteelt en zaadproductie van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen en de teelt van noten. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Dit besluit is tot stand gekomen via de verkorte procedure voor kleine toepassingen.

Herregistratie gewasbeschermingsmiddel

Trigard 100 SL op basis van de werkzame stof cyromazine
Het middel mag worden toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de niet-grondgebonden bedekte teelten van vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen, sla; Lactuca spp. (kleine toepassing) en aromatische kruidgewassen (kleine toepassing). Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Fungaflash op basis van de werkzame stof imazalil
Het middel wordt toegelaten als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte niet-grondgebonden teelt van tomaten, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, begonia en roos. Het betreft een middel voor professioneel gebruik.

Bron: Ctgb

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven