Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Britse paprikakwekerij gefilmd met drones

Tholen - Bij de Britse paprikakwekerij Valley Grown Nursery zijn de mannen van Bom Group druk aan het bouwen. De kwekerij groeit met vijf hectare. De vorderingen zijn terug te zien op de video's, die de telers met drones hebben gemaakt.






Britse kasgroenten
De Britse kwekerij Valley Grown Nursery ligt zo'n vijftig kilometer boven Londen. Het bedrijf groeit naar 10 hectare om aan de toenemende vraag naar Britse kasgroenten te kunnen voldoen. De komende jaren kan het bedrijf doorgroeien naar vijftien hectare.

In een aantal dronevideos en timelapses is de nieuwbouw goed te volgen. In de video's is goed te zien hoe de nieuwe kas gesitueerd is: nabij water en naast de bestaande, lager liggende kwekerij van 5 hectare groot. Die kas werd in 2003 geopend, omdat de mannen van handelsbedrijf Valley Grown Salads hun keten wilden sluiten.





Twin-Light
De kwekerij heeft gekozen voor het Twin-Light-concept van Bom Group. Hierbij bestaat de kaskolom niet uit een massieve paal, maar uit twee slanke staanders. Zo komt er meer licht in de kas. In de kas van Valley Grown staan momenteel blok-, punt- en snackpaprika's in diverse kleuren. Ook de nieuwe fase wordt opgedeeld in vier teeltzones.


Timelapse van het wegzetten van de onderbouw


De nieuwbouw gefilmd met een drone. Boven het water en in de kas, allemaal in beeld gebracht.

Bekijk hier meer video's van de bouw van de kas.
Publicatiedatum: