Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jo Lambrecht: Handgeschoonde spruiten traditionele specialiteit BelOrta

Sinds aantal jaar meer vraag naar spruiten van verdere bestemmingen

Vanaf eind september rolt BelOrta de rode loper uit voor de wintergroente bij uitstek: de spruiten. BelOrta vermarkt de productie van een 40-tal telers en voert tot eind maart kwalitatieve en dagverse spuitjes aan. Traditionele afzetmarkten voor deze groente zijn Centraal- en Zuid-Europa. Sinds een aantal jaar stijgt de vraag vanuit nieuwe verdere afzetmarkten.

"De handgeschoonde spruiten zijn een traditionele specialiteit van BelOrta en worden tot ver buiten de landsgrenzen geroemd om hun hoge kwaliteit", bevestigt Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. Ook biologische spruiten en de innovatieve Flower Sprouts zijn bij BelOrta verkrijgbaar. BelOrta speelt al haar troeven uit namelijk differentiatie, allerhande verpakkingen en innovatieve producten.

Flandria-spruitjes worden naargelnag diameter ingedeeld in vier categorieën en verder opgesplitst in kwaliteitssorteringen. Daarenboven wordt er nog gesorteerd naargelang de spruitjes machinaal geschoond, handgeschoond of zelfs panklaar zijn. De handgeschoonde categorie staat gelijk aan arbeidsintensief werk om de spruiten marktklaar te maken, maar het resultaat is een uniek, mooi en uniform product.

Spruiten worden standaard aangevoerd in EPS-T met 4 kg per kist. Een uitgebreid gamma aan kleinverpakkingen is verkrijgbaar: netzakjes, flowpack (geperforeerde zakken), gedekselde potten van 500 en 700 gr of los 5 kg en 10 kg. BelOrta biedt eveneens klantspecifieke oplossingen voor speciale bestemmingen zoals extra doorgekoeld of conditionering voor vliegtuigtransport.

Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
BelOrta
Tel: +32 (0)15 56 52 92
sofie.lambrecht@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: