Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte zit Turkije in Rusland dwars

In een rapport laat het Turkse bureau 'Ceyhan' weten dat het bezoek dat de Egyptische premier Abdel Fattah al-Sisi onlangs aan Rusland bracht, de Turkse economie mogelijk schade zal toebrengen. Premier Sisi heeft Rusland namelijk groenten en fruit aangeboden tegen prijzen die zo'n 40% onder die van Turkse aanbieders liggen.

Volgens het rapport zal de waarde van de Turkse export aan Rusland dalen naar $4 miljard (€3,6 miljard), waarbij het aandeel voeding onder de één miljard euro komt.
Tevens wordt beweerd dat Turkije de mogelijkheden op de Russische markt niet heeft weten te benutten vanwege quota en regelgeving omtrent voedingsvoorschriften.

Econoom, Sharif Eldemerdash, legt uit dat er momenteel geen strategische verstandhouding bestaat tussen Turkije en Rusland waardoor een verbeterde handelsrelatie tussen Egypte en Rusland de positie van Turkije op de Russische markt waarschijnlijk nadelig zal beïnvloeden. De situatie is niet geheel te wijten aan de Egyptische en Russische diplomatie, maar wordt ook veroorzaakt door de lage waarde van de Turkse munt en binnenlandse crises.

Publicatiedatum: