Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wens van knolselderijtelersvereniging Nederland

"Een ronde knol, een kleine wortelpruik en een goede bewaarbaarheid"

Het gewasteam Knolselderij van Bayer CropScience ontving donderdag 16 juli j.l. de knolselderijtelersvereniging Nederland op het bedrijf in Nunhem. Het programma startte met een rondleiding door de afdelingen fytopathologie, kwaliteitscontrole en zaadbehandelingen.

Wilfried De Cock, Crop Sales Manager knolselderij van Bayer CropScience geeft uitleg over verschillende technologieƫn die worden toegepast bij het maken van de Prestinunpil.

Bayer CropScience vermarkt haar knolselderijrassen als Prestinunpil. Knolselderij heeft zeer kleine zaden en van nature een langzame kieming. Bayer CropScience heeft de zaaibaarheid en de snelheid van het kiemen aanzienlijk verbeterd door een speciale pil en een uniek voorkiemingsproces te ontwikkelen. Deze Nunhems Prestinunpil staat voor een hoge kwaliteit in de markt.



Na de rondleiding en een bedrijfspresentatie werd in de groep van gedachten gewisseld over de kansen en uitdagingen van de verschillende productieregio's in Europa. Door de afdeling veredeling werd een mini-workshop gehouden over hoe de ideale knol er voor de teler zou moeten uitzien. Iedereen werd gevraagd de ideale knol te tekenen en de drie belangrijkste eigenschappen/wensen aan te geven. Over 3 punten waren de meeste telers het eens: een ronde knol, een kleine wortelpruik en een goede bewaarbaarheid staan bovenaan. Deze eigenschappen zijn ook de uitgangspunten binnen de knolselderveredeling en kenmerken het nieuwe Nunhems ras Markiz. Andere criteria, waaronder de grootte van de knol lopen van regio tot regio uiteen.

Door het koude voorjaar is er een groot verschil tussen plantingen met doek en zonder doek (planting 15 april).

Het bezoek viel samen met de nieuwe oogst van de Prinz en zo kon het knolselderijteam 15 Nunhems monsters van 15 vroege velden in Nederland, Belgiƫ en Duitsland aan de telers laten zien. De vroegste percelen zitten gemiddeld op een gewicht van 0,5 kg. De afdekking heeft dit jaar een extreem goede invloed gehad op de ontwikkeling van de knol, hetgeen resulteerde in een goede prijs voor de telers.

Het bezoek werd afgesloten met een Limburgs biertje en een goed gevoel voor verdere samenwerking in de toekomst.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Ann Demeulenaere, Sales Specialist Knolselderij
Mobiel +32 475 846 539, E-mail: ann.demeulenaere@bayer.com
Publicatiedatum: