Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marius Kamps: "Afzet naar retail, snijderijen en groothandel"

Nederlands sperziebonenseizoen van start

Tholen - Bij Kamps Sperziebonen is het Nederlandse sperziebonenseizoen van start gegaan. "Door het frisse lenteweer is de groei van de Nederlandse sperziebonen in vergelijking met vorig jaar minder vlot verlopen. De laatste weken heeft het zomerweer zich volop laten zien en hebben we de sperziebonen veel moeten beregenen, hierdoor hebben ze een groeispurt ondergaan. De allereerste Nederlandse sperziebonen zijn inmiddels geplukt en het seizoen is officieel van start gegaan", vertelt Marius Kamps.



"Hoe het seizoen zal verlopen, is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zal zoals ieder jaar weer zo flexibel mogelijk moeten worden ingespeeld op de weersgesteldheid. Als teeltbedrijf zijn en blijven we in grote mate afhankelijk van het weer en de omstandigheden, los van wat er verder in de markt gebeurd. Een te fris voorjaar en een hittegolf eind juni / begin juli zorgen er nu samen voor dat de groei weer anders is dan verwacht", vertelt de teler.



Kamps beschikt over ruim 40 jaar kennis en ervaring met sperziebonen. Er worden sperziebonen geteeld bij Kamps in de omgeving van Ottersum, gelegen in Noord- Limburg, zowel in Nederland, maar ook in Duitsland voor de Duitse markt. Tevens worden er voor het importseizoen sperziebonen geteeld in Egypte en Senegal. Vanaf de start van het bedrijf, in 1970, worden alle teelt-, oogst- en verwerkingsactiviteiten geheel in eigen beheer uitgevoerd. De sperziebonen worden geteeld en verwerkt onder strenge kwaliteitseisen en naar wens van de klant verpakt in kratten, gecoate dozen of flowpacks. Retailers, groentesnijderijen en groothandelaren behoren tot de klantenkring.



"De consumptie van sperziebonen is redelijk stabiel tot licht stijgend. De sperziebonen komen steeds meer terug in allerlei maaltijdconcepten. Sperziebonen zijn een gezond en smaakvol product. Bij Kamps zorgen we er voor dat de sperziebonen binnen een dag na de oogst in de gewenste verpakking of fust bij de klant zijn. Op deze wijze kunnen we bijdragen aan de versheid en smaakbehoud van de bonen", besluit Marius.

Voor meer informatie:
Kamps Sperziebonen B.V.
Ervesestraat 4
6595 PE Ottersum
Mob: 06-53783409
info@kamps-sperziebonen.nl
www.kamps-sperziebonen.nl