Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick van Vliet (CombiVliet):

"Plant met meer body biedt voordelen richting kortste dag"

Aan de Oranjepolderweg in Maasdijk is CombiVliet prominent aanwezig met verschillende vestigingen. Teeltspecialisten Rick van Vliet en Robert van den Ende bespraken op 2 juli hun ervaringen met het RootmaXX blok van Saint-Gobain Cultilene. "Wij hebben in de proef al snel gezien wat we wilden zien en weten wat we met dit blok kunnen bereiken. Een plant met meer body. Dat levert richting kortste dag de voordelen op die we zochten", vertelt Rick.

Op de locatie DrieVliet wordt de cherrytomaat Sassari geteeld, dat op 24 november werd geplant. Van Vliet: "De weggroei op Cultilene is altijd wat vegetatiever dan op blokken van andere herkomsten en het verhaal van RootmaXX spreekt mij aan. Bij WPK hebben we planten op laten zetten in dit blok voor een kraanvak van 4.500 m2. Maar bij de plantenkweker zagen we op de rij af dat de weggroei op RootmaXX vlotter verliep dan andere blokken, die op de rest van het bedrijf worden gebruikt. Voor mij was de proef toen al geslaagd."



"We zagen blad met bredere bladschijven, een grovere stengel en in z'n totaliteit een wat weliger plant, vervolgt hij. "Dit laatste is in die periode niet erg, maar juist een voordeel. Richting kortste dag wil je snel zoveel mogelijk volume. De afnemende straling wil je in die fase van de teelt zo goed mogelijk benutten." Vraag is natuurlijk of dit wat oplevert? "De productie op RootmaXX is prima en komt ook vroeger op gang, vertelt Rick. "En dat is bij cherry's prijstechnisch altijd nog een voordeel."

Van Vliet: "De start van de teelt is het belangrijkste wat er is. Die moet gewoon goed zijn. Cultilene RootmaXX kan daar zeker een bijdrage aan leveren. Die conclusie hadden we al snel getrokken."

Voor meer informatie:
Cultilene
Ruud van Gils
Mobiel: 06 21257088

Publicatiedatum: