Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"dit zal ons sterker maken"

Griekse teler kan nieuwe planten niet betalen

Ook Griekse telers zijn in de problemen geraakt door de financiële crisis van het land. Om te voorkomen dat banken leeggehaald worden en al het kapitaal het land verlaat, zijn bankrekeningen bevroren. Telers, maar ook handelaren in tuinbouwbenodigdheden, kunnen niet meer betalen voor hun geïmporteerde producten. "We hebben het geld, maar we kunnen alsnog niet betalen", vertelt Christos Katsanons, consultant van de Griekse DKG Group. 

In Griekenland is bij een aantal telers de teeltwisseling in volle gang en moet nieuw zaad besteld worden uit Nederland of Israël. Maar ook teeltbenodigdheden moeten allemaal geïmporteerd worden. Dat lukt momenteel niet, vertelt Katsanos. "Nu hebben we nog genoeg op voorraad, maar volgende week wordt het lastiger. Het is afwachten wat er van het weekend besloten wordt." 



Christos Katsanos in a Greek tomato greenhouse.

Het bankverkeer in Griekenland is slechts beperkt toegestaan en zakelijk levert het grote problemen op. Een oplossing voor de situatie is er nog lang niet en of het referendum van zondag hier verbetering in brengt, is nog maar de vraag. Toch blijft Katsanos positief. Volgens hem draagt het juist bij aan een sterkere ontwikkeling van Griekenland. "Nu exporteren we veel product omdat de tarieven enorm gunstig zijn. En voedsel blijft een eerste levensbehoefte, dus de sector zal zich dankzij deze lastige situatie verder ontwikkelen. Dit is het moment om de markt te laten groeien. Daarom denk ik dat land- en tuinbouw de enige sectoren zijn waar de spanning niet al te hoog oploopt." 


For more information:
DKG GROUP
Christos D. Katsanos (e-mail)
5 b, Ioustinianou street
551 34 , Thessaloniki
HELLAS (Greece)
Τel: +30 2310 488.915
Fax: +30 2310 488.916
www.dkggroup.com
Publicatiedatum: