Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Er zijn weer Westlandse kasdruiven

Tholen - Traditiegetrouw heeft Leo Bravenboer ook dit jaar de eerste druiven van het nieuwe seizoen gekocht op Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck te Kwintsheul. Dat gebeurde afgelopen donderdag. De druiven zijn van het ras Frankenthaler. "Ondanks het koude voorjaar zijn ze toch vroeg, prachtig van kleur en uitstekend van smaak. Kortom ze zijn weer van topkwaliteit", aldus Jan van Geest van Sonnehoeck.


Leo Bravenboer, Jan van Geest en Peter van Leeuwen

Op Sonnehoeck, de eeuwenoude druivenkwekerij van de familie Van Leeuwen, worden drie soorten druiven geteeld: Alicante, Gros Maroc en Frankenthaler. De vele handelingen om druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten, zoals zwavelen, bestuiven, krenten en uitbreken worden verricht door Geo en Peter van Leeuwen en enkele ervaren krenters. Het overige werk in de tuin wordt verricht door vrijwilligers.



De Westlandse Druif is een waar begrip binnen de AGF branche. Sinds november 2003 is het zelfs officieel een beschermd product binnen de Europese Unie. Alleen in het Westland geteelde druiven mogen die naam dragen. Al van vroeger uit wordt Westland met haar duizenden kassen een waar druivenland genoemd. De druiven worden geteeld in glazen kassen waarin de telers de druiventrossen 'krenten' (het uitdunnen van de korrels). Hierdoor ontstaat een prachtige volle tros met grote korrels. De Westlandse Druif staat alom bekend als een erg smaakvol, gezond en duurzaam product.

Er zijn diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken en daar te genieten van de sfeer van 100 jaar geleden. Zie voor meer informatie www.sonnehoeck.nl. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september is Sonnehoeck gratis te bezoeken vanaf 10.00 tot 16.30 uur.

Vanaf zaterdag 18 juli zijn er vanaf 11.00 tot 15.00 uur ook druiven te koop voor passanten.

Publicatiedatum: