Zuid-Afrikaanse zongedroogde tomaatjes

Simply Sundried zet haar zinnen op Europese markt

Door de groei van de markt voor zongedroogde tomaten is het Zuid-Afrikaanse Simply Sundried een samenwerking aangegaan met ZZ2, één van grootste tomatentelers in Afrika. "De laatste drie tot vier maanden is alles geregeld en nu zijn we klaar om uit te breiden", vertelt Marianne van der Laarse van Simply Sundried. "We willen de zongedroogde tomaten- en uienproducten op de Europese en Britse markt introduceren."


Baobab – Verse tomatenhelften worden gedroogd in de Afrikaanse zon.

De producten van Simply Sundried worden jaarrond vers gedroogd in de zon en dat maakt hen uniek volgens Van der Laarse. "Het verschil zit hem er in dat onze producten vers gedroogd worden. We kunnen het hele jaar drogen in de zon en niet alleen in het seizoen. Anderen moeten opslaan en zongedroogde tomaten die opgeslagen worden, verliezen aan kleur en smaak."

Zongedroogde cocktail- of cherrytomaten kunnen ruim toegepast worden binnen het snacksegment, volgens Van der Laarse. "Ze zijn niet taai en kunnen drie tot zes maanden bewaard worden. We letten vooral op de aantrekkelijke kleur, goede smaak en gezonde eigenschappen. Zongedroogde uien zijn een zeer interessant product voor retailers en voor de cateringbranche. Zongedroogde uien nemen bij het bakken minder olie op en zijn ook sneller te bereiden."


Een spannend nieuw product: Chewmato- zongedroogde cherrytomaat, ideaal als snack en voor in salades.

Afhankelijk van vraag
Simply Sundried levert al meer dan zes jaar aan plaatselijke retailers en is een samenwerkingsverband aangegaan om zijn capaciteit te verbeteren en uit te breiden om zo een grotere groep retailers aan te kunnen spreken. "Op dit moment wordt onze capaciteit uitgebreid met andere groenteproducten," merkt Van der Laarse op, "We zijn echter afhankelijk van de vraag."

Prijzen worden bepaald aan de hand van de bestelde volumes. "Dit product is uitstekend geschikt voor overzees transport en heeft een zeer concurrerende prijs," aldus Van der Laarse. "Omdat we jaarrond produceren, verwachten we niet dat het duurder zal zijn dan soortgelijke producten die op de markt zijn," voegt zij er aan toe.


Het drogen van tomatenschijfjes voor pizza's en salades

Simply Sundried verpakt ook voor andere merken en is bezig om zijn merknaam met die van ZZ2 samen te voegen. "Het nieuwe samenwerkende merk is zeer binnenkort klaar om producten op de markt te brengen. "We leveren wat bedrijven vragen en passen ons aan aan de wens van de consument."

Voor meer informatie:
Marianne Van Der Laarse
Simply Sundried
Tel: +27 82 388 2000


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven