Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walter Gubbels:

"Goede vraag naar asperges, maar uitzonderlijk weinig kilo's"

Tholen - Het Nederlandse aspergeseizoen nadert alweer zijn einde. "Aan de vraag mankeerde niets en ook de kwaliteit was prima dit jaar, alleen hadden er wat meer kilo's gestoken mogen worden", concludeert Greenery-teler Walter Gubbels uit Helvoirt. "Het verwarmde seizoen is heel erg goed verlopen. Alleen had vervolgens de volle productie op gang moeten komen, maar bleven de kilo's achter door het koude voorjaar. En men zegt dat de kilo's in Duitsland op een nog lager niveau liggen."



"De prijzen lagen lange tijd op een gewoon niveau, maar zijn een week of twee geleden aardig aangetrokken. De prijs van de witte dubbel-A asperges ligt rond de 4 euro en de groene zitten boven de 5 euro", vertelt Walter. "Met name de supermarkten hebben dit jaar goed ingezet op asperges en hebben ook goed ingesprongen op acties als er een groter aanbod was. Het areaal was dit jaar groter, maar aangezien nagenoeg alle asperges in Nederland worden geconsumeerd, zal de consumptie ook dit jaar op een hoger niveau liggen. Dus dat biedt veel perspectief. Vroeger waren de asperges een specialiteit, maar ze zijn nu gangbaar geworden voor elke consument."

"De kwaliteit wordt door iedereen geroemd, maar dat gaat natuurlijk ook samen. Als het een hele periode warm weer is, valt de prijs weg en wordt de kwaliteit minder. Dus in dat opzicht is deze situatie zo verkeerd nog niet. We zagen de lagere producties ook wel een beetje aankomen. Vorig jaar zijn er enorm veel asperges gestoken en gevolgd door het koude voorjaar is er gewoon te weinig groei geweest. Veel telers overwegen om nog even door te gaan met steken, maar ik denk persoonlijk niet dat daar de grootste winst te boeken is. Dan ga je de plant namelijk wel heel erg belasten."

Voor meer informatie:
Walter Gubbels
Nieuwkuijkseweg 7
5268 LH Helvoirt
Tel.: 06-51 89 08 89
gubbels-asperges@hetnet.nl