Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benny Cuypers, LAVA:

"Tomatenprijzen weer gedaald na opleving vorige week"

Tholen - Bij tomaten was er vorige week sprake van een opleving door de toenemende vraag, het warmere weer, hier en daar een tekort en acties in de supermarkten. Prijzen gingen omhoog en kwamen zelfs tot 70 cent. Op dit moment is de markt weer gedaald", vertelt Benny Cuypers van LAVA.



In het tomatenareaal waren dit jaar wat verschuivingen van gewone tros naar specialties. Hij is van mening dat het seizoen tot nu toe vrij goed is verlopen. "De start was redelijk goed, zeker als je het vergelijkt met vorig jaar. Toen was het echt slecht. Daarna kwamen er wat ups en downs en nu is de periode aangebroken met hoge producties en komt er weer wat druk op de markt. Je ziet nu de laatste dagen dat prijzen weer wat zijn weggezakt richting de 40 cent. Dus nu wordt het wat lastiger, maar normaal gezien moeten we de 40 cent nog even kunnen vasthouden. Nog dieper zakken zou natuurlijk niet goed zijn."

Paprika doet het goed
Opvallend bij de kasgroenten is dat de paprika het dit seizoen tot nu toe prima heeft gedaan. "We hebben mooie prijzen gehad. Vorige week lag de prijs rond de 2 euro, nu is deze weer wat terug gedaald tot 1,30 voor de rode en gele. Groen is iets minder nu en ligt rond de euro, maar over het algemeen doen de drie kleuren het tot nu toe goed."

Voor meer informatie:
Benny Cuypers
Commercialisatie LAVA
tel: 003215504253
fax: 003215504262
benny.cuypers@lava.be
www.lava.be