Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde zaadopslag gerealiseerd in Enkhuizen

Er wordt al enkele maanden hard gewerkt op het terrein naast de bestaande gebouwen en kassen van Enza Zaden in Enkhuizen. Verschillende bedrijven zijn daar bezig met het realiseren van het nieuwe Zandslootgebouw. In dit Zandslootgebouw wordt straks zaad uit de hele wereld ontvangen, opgeslagen, geschoond en verwerkt.



Eind maart is de eerste paal geslagen en inmiddels staan de buitenmuren van het gedeelte waar de zaadopslag komt en zit ook het dak daarvan erop. De uitbreiding in Enkhuizen is nodig om alle zaadstromen goed te controleren en beheersen.


Slaan eerste paal


En het eerste bouwdeel van het Zandslootgebouw staat. "Op naar bouwdeel B & C", aldus Maik Rodenrijs van AAB, het adviesbureau dat de bouw begeleidt.

Martin Koper, Global Infrastructure Director bij Enza Zaden: "In het Zandslootgebouw worden straks de zaadstromen van binnenkomst tot uitlevering volledig van elkaar gescheiden. Direct na binnenkomst worden monsters genomen waarmee het binnenkomende zaad op ziektes, kiemkracht en vervuiling wordt gecontroleerd. Aan de hand daarvan worden de verschillende bewerkingen bepaald welke allemaal plaatsvinden in het nieuwe gebouw. Dit maakt de processen efficiƫnter."

In het Zandslootgebouw komt ook een ruimte voor de zaadopslag. Koper: "Hier wordt het zaad bewaard onder de juiste omstandigheden. En extra beschermd tegen brand door de betonnen muren." Naar verwachting wordt het Zandslootgebouw in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd.


Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl

Publicatiedatum: