Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rwandese delegatie brengt bezoek aan Nederland

Van 15 tot 19 juni zal een tuinbouwdelegatie uit Rwanda een bezoek brengen aan Nederland. De delegatie zal geleid worden door de Rwandese minister van Landbouw&Veeteelt Gerardine Mukeshimana en bestaat verder uit 15 tuinbouwbedrijven en twee hoge vertegenwoordigers van de National Agricultural Export Development Board (NAEB). 

Minister Mukeshimana is uitgenodigd als keynote spreker voor de 'No More Food to Waste' conferentie, die zich richt op het verminderen van voedselverspilling door partijen van kennisinstituten, regeringen, NGO's en de private sector van over de hele wereld samen te brengen. Ook staat er een ontmoeting met minister Ploumen en staatssecretaris Dijksma op het programma. 

De delegatieleden van bedrijven wordt een afzonderlijk programma aangeboden met relevante bedrijfsbezoeken, workshops en een B2B sessie, georganiseerd door de Netherlands-African Business Council in samenwerking met Greenport Holland International. De bezoekende Rwandese bedrijven zijn actief in de productie, handel en verwerking van AGF (vooral groenten en fruit, waaronder chilipeper, mango's, avocado's, sperziebonen en bananen) en de levering van machines, zaden en hulpmiddelen zoals kunstmest. Zij zullen een bezoek afleggen aan Nederlandse groenten- en fruitleveranciers, bedrijven in kassen en irrigatie, zaden, machines of food-producten en investeerders en tuinbouwconsultants. 

Bedrijven die de delegatie willen ontmoeten, kunnen deelnemen aan de business-to-business sessie in het NH Hotel WTC in Den Haag op 16 juni van 09.30-12.00 en de informele netwerklunch na afloop.
Publicatiedatum: