Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse tomaat Pink Umami in Britse winkels

Een dezer dagen komt er een nieuwe zoetzure tomaat in de Britse schappen te liggen. De Kent Pink Umami is middelgroot, heeft een kenmerkende roze tint en heeft naar verluidt een heel andere smaak dan de tomaten we gewend zijn dankzij de unieke oriëntaalse afkomst.

De zaden komen namelijk uit Japan, maar de tomaten zelf worden op het moment geteeld in Birchington, Kent. De teler levert hoofdzakelijk aan Marks & Spencer. Het is wel de eerste maal dat de cocktailtomaat in het VK beschikbaar komt. De tomaat werd eerst enige tijd op proef geteeld.

Adam Whitehead, hoofd inkoop bij M&S: "Deze unieke tomaat geeft klanten een unieke zure en hartige smaakervaring. Hij is zowel hartiger als zuurder dan een normale tomaat."

Umami is één van de vijf basissmaken - samen met zoet, zout, zuur en bitter. Het ontleent zijn naam aan het Japans, waarin het 'aangename hartige smaak' betekent.


Bron: dailymail.co.uk
Publicatiedatum: