Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktbericht Duitsland: Duitse appelen domineren de markt

In Duitsland domineerden in week 19 de Duitse appelen de markt met talrijke rassen, aangevoerd door Elstar, Jonagold en Braeburn appelen. Daarna waren Italiaanse het meest op de markt vertegenwoordigd, vooral Golden Delicious, Braeburn en Granny Smith appelen. Frankrijk, Nederland en Spanje rondden het Europese aanbod af, zo meldt het Duitse ministerie voor Landbouw en Voedsel (BLE).

Sla
Bij ijsbergsla kwamen de eerste Duitse waren op de markt en bij kropsla nam het aanbod uit eigen land toe. Dit liet de prijzen in veel gevallen dalen. Veldsla stamde daarentegen nog overwegend uit Belgische teelt, waarbij het aanbod gecompleteerd werd door producten uit eigen land.

Peren
Bij de groothandel in Frankfurt dook afgelopen week al het perenras 'Santa Maria' uit Turkije op, ongebruikelijk vroeg in het seizoen. In z'n geheel genomen kwam het perenaanbod overeen met de vraag, zodat er geen wezenlijke prijsveranderingen waren.

Druiven
Druiven uit Chili en Zuid-Afrika domineerden de markt. De kwaliteit van de vruchten was daarbij overwegend overtuigend. Witte pitloze druiven stonden in het middelpunt.

Aardbeien
Terwijl de Italiaanse en Duitse leveringen massaal toenamen, namen de Spaanse leveringen aanzienlijk af. Het aanbod op de Duitse markt werd gecompleteerd met Nederlandse en Belgische waren.

Kiwi's
De eerste Nieuw-Zeelandse en Chileense kiwi's werden aangeboden. Italiaanse importwaren domineerden echter nog de markt.

Citroenen en bananen
Primofiori citroenen uit Spanje verloren continue aan betekenis. Bij bananen veranderden de noteringen slechts minimaal. Alleen bij de groothandel in Frankfurt werden sommige tweede- en derdeklas bananen tegen het weekeinde wat goedkoper.

Bloemkool
Het Duitse bloemkoolseizoen kwam langzaam op gang, wat te herkennen was aan het toegenomen aantal leveringen. Kwalitatief overtuigde de bloemkool echter nog niet helemaal.

Komkommers
Het aantal Duitse, Nederlandse en Belgische partijen op de markt breidde zich sterk uit.

Tomaten en paprika's
Bij tomaten werd de markt gedomineerd door het Belgische en Nederlandse aanbod. Het paprika aanbod was vooral afkomstig uit Nederland. De beschikbaarheid van paprika's breidde zich iets uit en was voldoende om de vraag te dekken.

Asperges
Duitse asperges domineerden de markt en het aantal Duitse leveringen namen enorm toe.

Uien
Bij de consumptie uien domineerden die uit Spanje en Chili de markt. De prijzen bleven in de meeste gevallen stabiel.

Bron: BLE
Publicatiedatum: