Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gele Romano-puntpaprika’s bieden mogelijkheden

Het Oostenrijkse Seewinkler Sonnengemüse in Wallern in Burgenland is een telersvereniging. Dit seizoen teelt het voor de eerste keer rode en gele puntpaprika, ook bekend als Romano. CEO Josef Peck: "Op een oppervlakte van ongeveer een hectare zijn we begonnen met de teelt van Romano." Ongeveer 15 procent gele paprika en 85 procent rode werden geplant. "Wij geloven dat de rode de voorkeur van de consument heeft," zegt Josef. "De gele puntpaprika is een zeer interessante soort. De smaak is zoet en intens. Wij geloven dat deze soort veelbelovend is."



Goede groeiomstandigheden en goede kwaliteit
"De vraag naar de Romana uit Burgenland is erg hoog," beaamt algemeen directeur Josef Peck. Seewinklers paprika's zijn momenteel beschikbaar in de Oostenrijkse supermarkten REWE, Merkur, Billa en Penny. Andere ketens toonden reeds interesse. Ongeveer een miljoen units zullen gedurende het seizoen geoogst worden. "De omstandigheden zijn goed dit jaar en we bieden een uitstekende kwaliteit," zegt Josef, "maar het product zelf is erg arbeidsintensief. Zowel de teelt als de verzorging van de plant vereist meer aandacht dan een conventionele paprika."

Klanten waarderen lokaal geteeld voedsel
De belangrijkste concurrenten in de teelt van Romano komen uit Nederland en Spanje. "Natuurlijk merken we iets van de concurrentie," zegt Josef, "Maar onze klanten waarderen onze producten en zien bovendien liever lokaal geteelde groente." Voor het eerste jaar heeft de vereniging geen plannen voor de export. "En of we het volume volgend jaar gaan verhogen, hangt van de klandizie af. We zien wel hoe het loopt."


Meer informatie:
Ing. Josef Peck
Sonnengemüse Vertriebsgesellschaft m.b.H.
Tel +43 2174 2282-0
j.peck@seewinkler-sonnengemuese.at
www.seewinkler.at
Publicatiedatum: